Follow RudiVP on Twitter

donderdag 2 juni 2011

Kogel

In vroeger tijd werden in gevechten de kerkgebouwen uit respect ontzien. Als de vijand zich niet aan deze ongeschreven regel stoorde en zijn kogels ook door de kerk schoot, dan betekende het dat het ergst denkbare was gebeurd. Aldus het van Dale groot uitdrukkingenwoordenboek.


Het zoemde enkele dagen geleden voor het eerst rond. Er was sprake van een volledige pgb afschaffing. Wij reageerden lacherig en veroordeelden de geruchtenmachine, beter bekend als Twitter. Maar naarmate de tijd verstreek werd het gerucht meer en meer bevestigd. En werden wij net als vele anderen heen en weer geslingerd tussen woede, wanhoop, bezorgdheid, frustratie en ongeloof.


Uiteindelijk volgde er een besluit en resteerde enerzijds blijdschap. Want het kabinet besloot wijselijk dat mensen met een een verblijfsindicatie gebruik mogen blijven maken van het pgb. En hiermee is de kwaliteit van leven van opa voorlopig gegarandeerd. Zelfs per 2014 verankerd als ik mij niet vergis.


Anderzijds resteert een gevoel van onbegrip. Omdat de welvaart van de één blijkbaar ten koste moet gaan van het welzijn van de ander. Veel chronisch zieken en gehandicapten gaan kwaliteit van leven inleveren omdat zorg op maat als te kostbaar wordt beschouwd. Deze mensen zijn in veel gevallen weer aangewezen op vrienden, familie en kennissen. Want thuiszorg kan slechts het minimaal vereiste leveren. Datgene waar zij de afgelopen jaren voor leefden is hen voor het grootste deel afgenomen. En dat is een hard gelag.


De pgb kogel heeft ons weliswaar niet geraakt, maar we zien wel hoe verwoestend hij is. 

1 opmerking:

  1. Wat een opluchting voor jullie allen. Tegelijkertijd een ramp voor vele anderen.
    In elk geval voorlopig even rust in jullie tent.
    Fijne dag!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen